Update..


Hej alla där hemma!

Jag antar att några av er undrar varför vi inte lagt upp några underbara bilder och det finns en förklaring till det. Bli inte alltför rädda bara, för läget är lugnt just nu och allt är okej.

På kvällen, runt 19-tiden samma dag som vi kom ned hit (6 maj) hade vi varit på välkomstmöte i Kata. Vi promenerade längs Karon beach på vägen hem och gick ut på trottoaren, i gatlyktornas sken, mycket människor omkring oss och gatorna fulla av trafik. Helt plötsligt kommer någon upp bakifrån och rycker Emilias handväska, med pass, plånbok, kontokort, kontanter, försäkringskort, kamera m.m. och knivhugger henne i underarmen. Först ser vi inte att hon blöder, utan är mest förskräckta över att någon tagit väskan. Det kommer över ett par från andra sidan gatan, mannen tar av sej sin skjorta och knyter om Emilias arm. Såret var flera centimeter djupt och det blödde en hel flod. Paret hjälpte oss, ringde taxi och åkte med oss till Patong Hospital.

På sjukhuset fick Emilia sy arton stygn, kniven hade skurit genom muskler, men inte skadat några underliggande vener eller nerver som tur var. Vi blev ordentligt omhändertagna av sjukhuspersonalen, fick tag i Fritidsresor som kom med våra väskor från hotellet och lite mat, fick ett privat rum på sjukhuset och där har vi sedan stannat i två nätter.

Idag, lördag, har vi fått åka tillbaka till hotellet och just nu är vi ganska avslappnade och lugna. Vi försöker att inte tänka så mycket på vad som hänt, eftersom vi antagligen skulle bryta ihop och det väntar vi med tills vi kommer hem till Sverige. Vi har haft kontakt med SOS International i Danmark som ordnat med allt praktiskt, försäkringsbolagen betalar för alla sjukhuskostnader och de ska också boka om våra flygbiljeter så att vi får åka hem till Sverige så fort som möjligt.

På måndag måste vi till Patongs polisstation och göra en officiell anmälan, så att vi sedan kan åka till svenska konsulatet i Phuket stad och ordna ett provisoriskt pass till Emilia..

PUH! Det blev ett långt inlägg, men vi vill såklart informera er så att ni inte oroar er för att något ÄNNU värre hänt oss. Såklart förstår vi att vi drabbats av höjden av otur, men vi vill ändå åka hem. Emilia ska antagligen inte vara ute i solen så mycket, eftersom såret behöver hållas rent och torrt helst. Förutom den här enda människan som tvunget skulle råna och skada min fina vän, så har vi bara mötts av fantastiskt otroligt underbara människor här. De som hjälpte oss till sjukhuset, all sjukhuspersonal, Fritidsresors reseledare, läkare och handläggare på SOS och hotellpersonalen.. Så vi blir minst sagt behandlade som kungar! Oroa er inte alls med andra ord :)

Ikväll ligger vi på hotellrummet med luftkonditionering, ska beställa roomservice och lite vin och så, kolla på lite serier och bara slappa.

Skriver igen imorgon antagligen. Ha det bra tills dess!


Bye Bye!

Imorgon bär det av.

Det kommer bli en lång resa, först ska vi ta oss till Köpenhamn, vänta i några timmar, flyga till THAILAND i flera flera timmar och sen åka buss nån timme till hotellet. Vi kommer vara framme tidigt på morgonen (lokal tid).

Packningen är nästan klar och även om det känns som att jag knappt har med mig något så väger väskan redan flera kilo. Tack och lov så gjorde Kerstin en bra packlista som jag haft som grund, vilket har hjälpt otroligt mycket!

  • Pass: Check
  • Biljetter: Check
  • Bikini: Check

RSS 2.0